Special Offers

Wanneer u net iets meer zoekt in uw verblijf bij Beijers.

Natuurlijk kunnen wij uw verblijf nog net iets specialer maken. Wij bieden u verschillende arrangementen die u net iets meer luxe en comfort laten ervaren.

Beijers Specials

Treat yourself with a bit more Beijers experience. We offer you several packages to upgrade your stay and make it truly unforgettable.

Over The Moon

For you lovebirds who want to celebrate being together. Make your stay a bit more romantic by adding some of the classics.

€ 40,-

 • Goodie
 • Fles Cava 375ml
 • Rozenblaadjes op het bed
 • Persoonlijk kaartje
 • Late Checkout om 13:00

Click the button

Over The Moon & Back

For those who want to take their love a step further.

€ 120,-

 • Romantische Goodies
 • Luxe Bonbons
 • Fles Champagne
 • Rozenblaadjes op het bed
 • Persoonlijk kaartje
 • Late Checkout om 13:00
 • Ontbijt in bed
 • Badjas & Slippers

Click the button

Treat Yourself

Take some time off and really treat yourself with self wellness stay.

€ 35,- pp

 • Lush massage bar packet
 • Fles Cava 375ml
 • Luxe amenities
 • Badjas & Slippers

Click the button

Shopping Weekend

Coming to the city to fill those suitcases to the max? Let us help you with that.

€ 45,-

 • Late Checkout at 13:00
 • Limited Beijers Bag
 • Fles Cava 375ml
 • Bites & Snacks
 • Breakfast in Bed

Click the button

Healthy Life

In need of a health boost and a relaxing night away?

€ 55,-

 • Late Checkout at 13:00
 • Sappenbar in Mini bar
 • Extra Healthy Breakfast in bed
 • Special Amenities
 • Goodies

Click the button

Need more? Let us know.

Need more than what we're offering? Please feel free to ask us about the possibilities.

Click the button

Celebrating the holidays

Het naderende einde van de dag betekend zeker nog niet het einde van uw ervaring in Utrecht. Talloze restaurants openen hun deuren om u te verwelkomen voor een heerlijk diner. Wij houden wel van een etentje buiten de deur en zijn u voor gegaan.

Festive Season 2020

Christmas at Beijers

What better time to spend at a 17th century city palace than Christmas. We would love to welcome you at our hotel during the winter days and for you to share in our festivities.

Feature one

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings and more.

Feature two

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings and more.

Festive Season 2020

Spend the last night of the year with us

Celebrate with champagne and enjoy the city at its best, fully decorated.

Feature one

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings and more.

Feature two

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings and more.

Boek uw kamer in Hotel Beijers

Een prachtig boutique antique hotel, gevestigd in een 17e-eeuws stadspaleis met een rijk verleden. Gelegen in het hart van het historische stadscentrum van Utrecht.

Boek een kamer

Contact

U vindt ons aan de Achter Sint Pieter 140, middenin het centrum van Utrecht. Hotel Beijers ligt op maar een paar meter afstand van de Domtoren en het bekende Domplein! U zit dan gelijk ook middenin het historische stadscentrum, het winkelhart van de stad en op loopafstand van de Utrechtse bezienswaardigheden en het Centraal Station.

Hotel Beijers Exploitatie BV
Achter Sint Pieter 140
3512 HT Utrecht

KVK: 84184914
BTW nr: NL 863124938B01


Route en Parkeren

Met de auto

We zijn heel eerlijk, Utrecht is niet echt autovriendelijk. Een parkeerplek vinden is een flinke uitdaging en ook is het parkeren hier allesbehalve goedkoop. Hotel Beijers is goed te bereiken met het openbaar vervoer en in Utrecht zelf heeft u geen auto nodig, zo ongeveer alles is op loopafstand.

We hebben enkele parkeerplaatsen beschikbaar voor €25,- per dag. Voor reserveren neem contact op met de receptie. Per e-mail : welcome@hotelbeijers.com of per telefoon : 030-202 91 20.

Voor wie toch met de auto wil komen, kan parkeren bij parkeergarage P Springweg. Vanuit deze parkeergarage loopt u in vijf minuten naar het hotel. Het tarief bedraagt hier €3,60 per uur en €36,00 voor 24 uur.

Adres P Springweg
Strosteeg 83
3510 VK Utrecht

Openbaar vervoer

Hotel Beijers is op loopafstand van het centraal station. Komt u toch liever met de bus naar ons toe? Pak dan een van de vele bussen die stoppen bij Janskerkhof, vanaf daar is Hotel Beijers een kleine 5 minuten lopen.

Boek uw kamer in Hotel Beijers

Een prachtig boutique antique hotel, gevestigd in een 17e-eeuws stadspaleis met een rijk verleden. Gelegen in het hart van het historische stadscentrum van Utrecht.

Boek een kamer

Historie

A story worth sharing

De realisatie van Hotel Beijers is een initiatief geweest van Bert Degenaar, een oude bekende in de kunstwereld, maar ook in de restauratie van bijzondere monumenten aan de Vecht, waaronder Planetarium Zuylenburgh, Swaenenvecht en De Kampioen in Nieuwersluis. Bert heeft daar diverse prijzen mee gewonnen, waaronder De Bronzen Troffel in 2016. Na jarenlange restauratie van dit stadspaleis is het hotel in 2019 geopend.

Onder leiding van Dominique Egging is er een klein team geselecteerd, waarbij de gastvrijheid letterlijk door de aderen stroomt en stellen zij alles in het werk om hun gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen.
De rijke historie van Hotel Beijers is dankzij Bert Degenaar in ere gehouden, hij is het gezicht achter de bijzondere inrichting.

Onderstaande informatie is gebasseerd op: Beijerspand: wordt de Haveloozenschool een logement? Door Arjan den Boer op DUIC.

Sieraet dezer Stadt

In 1642 werd het huis Achter Sint Pieter 140, nu Hotel Beijers, gebouwd ‘tot Sieraet dezer Stadt’ ofwel stadspaleis, door Jacob van Asch van Wijck. Jacob was een belangrijk man, deken van het kapittel van Sint Pieter en president van de Staten van Utrecht. Heel lang kon Jacob niet genieten van zijn woonhuis, drie jaar na de voltooiing overleed hij op 60-jarige leeftijd. Op het portret is de zuidelijke arm van de kruisgang van de Domkerk te zien en de Domtoren.

Afbeelding: Utrechts Archief

Van woonhuis tot Haveloozenschool

Door de jaren heen wisselde het woonhuis herhaaldelijk van eigenaar. In de 19e-eeuw werd het pand bewoond door Arnoudina van Westrenen van Lauwerecht, de adellijke weduwe van jonkheer Joan van der Brugghen, lid van Provinciale Staten. Toen Arnoudina kwam te overlijden kreeg het woonhuis in 1846 een nieuwe en onverwachte bestemming als school en opvanghuis voor arme kinderen. Beter bekend als de Haveloozenschool.

De school, eerder gevestigd aan de Keizerstraat kocht het pand omdat de oude locatie te klein werd voor de 150 kinderen die de school telde. De grote voorkamer, nu de prachtige Suite van Hotel Beijers werd klaslokaal en de achtertuin schoolplein. De school sloot zijn deuren in 1937. Het schoolbankje op de eerste verdieping van ons hotel is geplaatst als herinnering aan deze periode.

Afbeelding: Utrechts Archief

Instituut voor Religieuze en Kerkelijke Kunst

In 1938 vestigde zich in het pand het instituut voor Religieuze en Kerkelijke Kunst. Op de foto is de opening van het instituut de zien. In 1955 volgde het instituut voor Privaatrecht van de Utrechtse universiteit.

Afbeelding: Utrechts Archief

Boekhandel en antiquariaat J.L. Beijers

In 1947 werd Hans Ludwig Gumbert directeur van boekhandel en antiquariaat J.L. Beijers. Middels zijn bijzondere catalogi en veilingen van beroemde privébibliotheken heeft hij Beijers internationaal op de kaart gezet. Boekhandel en antiquariaat J.L. Beijers betrekt in 1965 het Beijerspand en was eerder al gevestigd was aan het Hoogt, de Neude en het Wed. Hetzelfde jaar werd het 100-jarig bestaan gevierd. Ter gelegenheid van het eeuwfeest werd een penning gemaakt met daarop een bijenkorf met in- en uitvliegende bijen met het opschrift: ‘In liefde bloeiende’ met daaronder klein: ‘Geslagen in 100 exemplaren’.

Na het overlijden van Gumbert in 1994 stopt het bedrijf in 2000 met het antiquariaat en vinden er alleen nog boekenveilingen plaats. In 2007 werd Beijers overgenomen door het Venduhuis Utrecht en verhuisde Beijers naar Achter Sint Pieter 190. In 2015 stopt het Venduhuis en daarmee komt er ook een einde aan het dan 150 jaar oude Beijers.

Afbeelding: F.J. Haffmans Kunst en Antiekhandel

Restauratie Beijerspand

Enkele jaren nadat boekhandel en antiquariaat J.L. Beijers het Beijerspand betrok, werd het pand gedeeltelijk gerestaureerd door architect Th. Haakma Wagenaar. In een kast werden de originele houtsnijwerk-panelen van een eind-17e-eeuwse trap ontdekt, daarmee is destijds de prachtige bordestrap in de hal teruggebracht. Deze prachtige trap kan je vandaag de dag nog steeds bewonderen in Hotel Beijers.

Ook werd er in de hal een stucreliëf geplaatst, die afkomstig is van de Oudegracht 73, nu bekend als het Rembrandt Theater. Op het stucreliëf is Mercurius te zien die Minerva voedt wat symbool staat voor de handel die de wetenschap stimuleert.

Afbeelding: Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Bert Degenaar

In 2008 wordt Beijers aangekocht door antiquair en monumentenliefhebber Bert Degenaar. Hij knapte het pand op en het werd te huur aangeboden als kantoor. In 2013 ontwikkelde hij het plan om er een logement te vestigen. Jarenlang is er verbouwd en heeft Bert zich ontfermd over het behouden van de ziel en historie van het pand gedurende de transformatie van het Beijerspand naar Hotel Beijers.

Misschien doet de naam een belletje rinkelen? Wellicht heb je weleens gekeken naar het programma Van onschatbare waarde op Omroep Max. In het programma, wat deels is opgenomen in Hotel Beijers, krijgt men de kans om bijzondere objecten te verkopen aan echte kenners. Bert is een van deze kenners en ook diegene die ervoor heeft gezorgd dat onze gasten volledig in stijl kunnen overnachten in een prachtig stukje monumentaal erfgoed. In Hotel Beijers is geen kamer is hetzelfde ingericht en overal vind je unieke antiquiteiten en schilderijen die je mee terug nemen in de tijd.


Utrecht Highlights

Als echte Utrechters kennen wij ons ‘stadsie’ als onze broekzak.

Natuurlijk kun je altijd ter plekke aan ons vragen wat de leukste winkelstraat is, waar je het best kunt eten (en ook waar niet) en hoe je die langverwachte klim naar de top van de Dom kunt realiseren.

Maar bovenal kunnen we ervoor zorgen dat je het maximale uit jouw bezoek haalt, de meest bijzondere plekken ziet en thuiskomt met mooie verhalen die jouw familie en vrienden graag horen. En gelukkig zijn er ook genoeg fotogenieke plekken om die felbegeerde fotopresentatie voor het het thuisfront mee vol te krijgen. Hieronder vind je een overzicht van onze favoriete en meest bijzondere plekken in Utrecht.

Breakfast is served

Bij Hotel Beijers serveren we natuurlijk een heerlijk ontbijt op de kamer. Maar mocht u toch liever 's ochtends direct de stad in en buiten de deur ontbijten of koffie gaan drinken dan geven we u graag onze aanraders. Hieronder vindt u een overzicht van onze favoriete koffie en ontbijttentjes in Utrecht.

De Landgoedwinkel

Liever uitslapen? Dan bent u na 10:00 uur welkom in de Landgoedwinkel van Heerlijkheid Mariënwaerdt. U wordt ontvangen met een lekker landelijk ontbijt met brood uit eigen bakkerij, verse eieren of huisgemaakte granola. Ook voor koffie of thee met een noten- of appeltaartje, naar geheim familierecept, kunt u hier uw hart ophalen.

Korte Jansstraat 5 // Landgoedwinkel

Carla's Conditorie

Carla’s Conditorie, meteen naast de Domkerk en letterlijk bij ons om de hoek, is een gezellige bakkerij en koffiebar. Hier plof je lekker op het terras of in een van de fijne banken, voor een ontbijtje, koffie en taart, of een heerlijke vegetarische lunch.

Alle broden, taarten en koeken worden achter in de bakkerij gebakken. Alles is 100% vegetarisch en er is een groot plantaardig aanbod. Ook goed om te weten is dat alles met speltmeel wordt gebakken.

Achter de Dom 6 // Carla’s Conditorie

Lunch is ready

Utrecht telt vele leuke en originele lunchrooms en koffietentje waar u even heerlijk kunt bij komen van uw avonturen in Utrecht. Ook hier hebben wij wat rondgestruind en een aantal favorieten onthouden.

Soep-er

Aanrader: ons kleine zusje Soep-er, Utrechts eerste soepbar. Hier vind je verrassende smaken en ingrediënten in een kommetje. Traditionele recepten met een persoonlijke twist van het veelzijdigste gerecht ter wereld: soep. Gezond, gemakkelijk en gezellig. On-the-go of lekker aan tafel. Extra fijn: ook ’s ochtends genieten van de homemade bakery en goede koffie.

Vismarkt 16 // Soep-er

Dinnertime!

Het naderende einde van de dag betekend zeker nog niet het einde van uw ervaring in Utrecht. Talloze restaurants openen hun deuren om u te verwelkomen voor een heerlijk diner. Wij houden wel van een etentje buiten de deur en zijn u voor gegaan.

Ruby Rose

Ruby Rose is een wijn- en eetbar met een overweldigend en vernieuwend interieur. Veel mooie prints op luxe stoffen, een gigantische bar in het midden van de zaak. Oneindig veel goede wijn en uit de keuken komt alles wat u lekker vindt. Een menukaart met voornamelijk Mediterrane gerechtjes die u bestelt om samen te delen.

Korte Janstraat 23 // Ruby Rose

Meneer Smakers

Niet te uitgebreid maar toch heerlijk eten? De burgers van Meneer Smakers zijn ongeëvenaard. Tante Truus of Opa Harry, kip, rund of vis, Meneer Smakers maakt ze allemaal. Wel een burger maar geen vlees? De vega-burgers kunnen we zeker aanraden. De burgers van Meneer Smakers vindt u op vier plekken in de stad, de dichtstbijzijnde op de Nobelstraat

Nobelstraat 143 // Meneer Smakers

Boek uw kamer in Hotel Beijers

Een prachtig boutique antique hotel, gevestigd in een 17e-eeuws stadspaleis met een rijk verleden. Gelegen in het hart van het historische stadscentrum van Utrecht.

Boek een kamer

Home

HOTEL BEIJERS

Een boutique antique hotel in een bijzonder 17e -eeuws stadspaleis met een rijk verleden, in het hart van Utrecht.

Bert Degenaar is de persoon achter de verbouwing en inrichting van Hotel Beijers. Antiek-verzamelaar, monumentenliefhebber en onder meer bekend van het tv-programma ‘Van onschatbare waarde’. 

“Tijdens de transformatie van het Beijerspand naar hotel vond ik het belangrijk de historie van het pand volledig in ere te houden. Als antiquair en monumentenliefhebber heb ik mijn ziel en zaligheid gestopt in de verbouwing en inrichting. In mijn jeugd ben ik vaak langs dit prachtige pand gefietst en ik heb er altijd een zwak voor gehad. De spullen die ik door de jaren heen heb verzameld, zijn te bijzonder om in de vergetelheid te raken en verdienen daarom een mooi plekje in Hotel Beijers.”

– Bert Degenaar

Become part of history

Hotel Beijers is een prachtig boutique antique hotel, gevestigd in een 17e-eeuws stadspaleis met een rijk verleden. Ons hotel is gelegen in het hart van het historische stadscentrum, in de schaduw van de befaamde Domtoren en naast de Pieterskerk. Dankzij antiekverzamelaar en monumentenliefhebber Bert Degenaar is de historie van het pand volledig in ere gehouden.

Wanneer u bij ons komt overnachten wordt u omarmd door een rijke historie en stapt u echt even een andere wereld in. Hotel Beijers is een hotel dat u nergens anders vindt. Zeker geen oubollig of stoffig gedoe, wel een rijke beleving met een duidelijke link naar het verleden. U komt bij ons om echt even te genieten en wordt herinnerd aan de tijd voordat we altijd en overal online waren. Vanzelfsprekend met alle luxe en moderne gemakken van nu.

Overnachten in een 17e-eeuws stadspaleis

•  Hartje centrum, gelegen op steenworpafstand  van de Domtoren
•  Gegarandeerd de laagste prijs via deze website
•  Overnachten in stijl met alle gemakken en luxe van nu
•  Voor onze trouwe gasten hebben wij een loyalty programma voor upgrades en andere extra’s. Neem contact op voor de mogelijkheden

Ieder zijn eigen karakter

Historisch Utrecht in de schaduw van de Domtoren

Utrecht is één van de oudste steden van Nederland met een prachtig middeleeuws centrum, mooie grachten en monumentale gebouwen, zoals de karakteristieke Domtoren. De stad barst van de bezienswaardigheden, voldoende om u tijdens een stedentrip geen seconde te hoeven vervelen. Utrecht heeft een geweldige centrale ligging, de reistijde naar Amsterdam bedraagt nog geen half uur. Ook de rest van Nederland is met gemak te bereiken.

Ontdek nog veel meer over Utrecht en de (verborgen) parels van deze prachtige stad.

Lees meer

Geniet van de Domstad

Boek de ultieme Utrecht ervaring in het hart van deze prachtige stad! Overnacht in een prachtig boutique antique hotel, gevestigd in een 17e-eeuws stadspaleis met een rijk verleden.

Check beschikbaarheid