Als echte Utrechters kennen wij ons ‘stadsie’ als onze broekzak.

Natuurlijk kun je altijd ter plekke aan ons vragen wat de leukste winkelstraat is, waar je het best kunt eten (en ook waar niet) en hoe je die langverwachte klim naar de top van de Dom kunt realiseren.

Maar bovenal kunnen we ervoor zorgen dat je het maximale uit jouw bezoek haalt, de meest bijzondere plekken ziet en thuiskomt met mooie verhalen die jouw familie en vrienden graag horen. En gelukkig zijn er ook genoeg fotogenieke plekken om die felbegeerde fotopresentatie voor het het thuisfront mee vol te krijgen. Hieronder vind je een overzicht van onze favoriete en meest bijzondere plekken in Utrecht.

Breakfast is served

Bij Hotel Beijers serveren we natuurlijk een heerlijk ontbijt op de kamer. Maar mocht u toch liever 's ochtends direct de stad in en buiten de deur ontbijten of koffie gaan drinken dan geven we u graag onze aanraders. Hieronder vindt u een overzicht van onze favoriete koffie en ontbijttentjes in Utrecht.

De Landgoedwinkel

Liever uitslapen? Dan bent u na 10:00 uur welkom in de Landgoedwinkel van Heerlijkheid Mariënwaerdt. U wordt ontvangen met een lekker landelijk ontbijt met brood uit eigen bakkerij, verse eieren of huisgemaakte granola. Ook voor koffie of thee met een noten- of appeltaartje, naar geheim familierecept, kunt u hier uw hart ophalen.

Korte Jansstraat 5 // Landgoedwinkel

Carla's Conditorie

Carla’s Conditorie, meteen naast de Domkerk en letterlijk bij ons om de hoek, is een gezellige bakkerij en koffiebar. Hier plof je lekker op het terras of in een van de fijne banken, voor een ontbijtje, koffie en taart, of een heerlijke vegetarische lunch.

Alle broden, taarten en koeken worden achter in de bakkerij gebakken. Alles is 100% vegetarisch en er is een groot plantaardig aanbod. Ook goed om te weten is dat alles met speltmeel wordt gebakken.

Achter de Dom 6 // Carla’s Conditorie

Lunch is ready

Utrecht telt vele leuke en originele lunchrooms en koffietentje waar u even heerlijk kunt bij komen van uw avonturen in Utrecht. Ook hier hebben wij wat rondgestruind en een aantal favorieten onthouden.

Soep-er

Aanrader: ons kleine zusje Soep-er, Utrechts eerste soepbar. Hier vind je verrassende smaken en ingrediënten in een kommetje. Traditionele recepten met een persoonlijke twist van het veelzijdigste gerecht ter wereld: soep. Gezond, gemakkelijk en gezellig. On-the-go of lekker aan tafel. Extra fijn: ook ’s ochtends genieten van de homemade bakery en goede koffie.

Vismarkt 16 // Soep-er

Dinnertime!

Het naderende einde van de dag betekend zeker nog niet het einde van uw ervaring in Utrecht. Talloze restaurants openen hun deuren om u te verwelkomen voor een heerlijk diner. Wij houden wel van een etentje buiten de deur en zijn u voor gegaan.

Ruby Rose

Ruby Rose is een wijn- en eetbar met een overweldigend en vernieuwend interieur. Veel mooie prints op luxe stoffen, een gigantische bar in het midden van de zaak. Oneindig veel goede wijn en uit de keuken komt alles wat u lekker vindt. Een menukaart met voornamelijk Mediterrane gerechtjes die u bestelt om samen te delen.

Korte Janstraat 23 // Ruby Rose

Meneer Smakers

Niet te uitgebreid maar toch heerlijk eten? De burgers van Meneer Smakers zijn ongeëvenaard. Tante Truus of Opa Harry, kip, rund of vis, Meneer Smakers maakt ze allemaal. Wel een burger maar geen vlees? De vega-burgers kunnen we zeker aanraden. De burgers van Meneer Smakers vindt u op vier plekken in de stad, de dichtstbijzijnde op de Nobelstraat

Nobelstraat 143 // Meneer Smakers

Boek uw kamer in Hotel Beijers

Een prachtig boutique antique hotel, gevestigd in een 17e-eeuws stadspaleis met een rijk verleden. Gelegen in het hart van het historische stadscentrum van Utrecht.

Boek een kamer